
“Kinran maakt het makkelijker de match met opdrachtgevers te leggen.”

Marc van Eimeren is adviseur bij Kinran en werkzaam als beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening bij de gemeente Houten. We spreken hem over zijn ervaringen en ambities.
Marc, hoe ben je bij Kinran terecht gekomen?
Marc: “Ik was via een ander detacheringsbureau aan het werk in Arnhem. Daar had ik het best naar mijn zin hoor. Werkte met leuke collega’s, maar had niet echt het gevoel dat ik inhoudelijk uitgedaagd werd. Het voelde niet alsof ik efficiënt bezig was. Toen sprak één van de vergunningverleners mij aan. Hij vertelde mij dat Faik, de oprichter van Kinran, nog iemand zocht voor een opdracht. Twee dagen later zaten we samen aan tafel en en al snel volgde een nieuwe opdracht. Het was een heel persoonlijk gesprek. Het ging naast de werkervaring vooral om wat voor persoon je bent en wat je wil bereiken.”
Wat maakt Kinran zo speciaal?
“Faik kan mensen goed inschatten. Hij koppelt je gemakkelijk aan opdrachtgevers en collega’s bij Kinran. Met een detacheerder als Kinran heb je een soort vertegenwoordiger die je ondersteunt in het vinden van passende opdrachten. Dat is wat Kinran speciaal maakt: ze bieden extra begeleiding aan als iemand nog niet ervaren genoeg is. Kinran investeert in jou als persoon. Daardoor is de match met gemeenten gemakkelijker te leggen.”
Wat was je eerste opdracht via Kinran?
“Mijn eerste klus via Kinran was bij de Omgevingsdienst De Vallei in Ede. Daar was ik frontoffice medewerker voor Bouwen, Wonen en Milieu. Voor de gemeente Ede gaf ik antwoord en advies op het vlak van vergunningvrij bouwen, omgevingsvergunningen en bestemmingsplannen.”
Hoe is deze opdracht verder verlopen?
“Mijn doel was om eerst frontoffice werk te doen en daarna te kijken of ik RO-taken kon vervullen. Ik had leuke collega’s en ik leerde heel veel. Maar op een gegeven moment raak je toch in een soort sleur. Er is dan weinig uitdaging meer. Uiteindelijk had ik gewoon meer behoefte aan RO-taken. Ik gaf dat aan bij Faik en die stelde voor dat ik op een andere plaats door kon groeien.
Zo kwam in 2019 de gemeente Houten in beeld. Ze zochten iemand voor ondersteuning bij de invoering van de Omgevingswet en het uitvoeren van RO-taken. Denk hierbij aan dingen als; meedenken met initiatieven en kijken hoe iets dat niet in het bestemmingsplan past, toch mogelijk kan worden gemaakt.”
Hoe is het om voor de gemeente Houten te werken?
“De gemeente Houten luistert naar de wensen van inwoners. Je moet in dit vakgebied altijd de afweging maken of een plan binnen het beleid en de doelstellingen past. Een deel van de gemeente Houten heeft een zogenaamde experimenteerstatus vanuit de Provinciale Ruimtelijke Verordening. Dat houdt in dat je kan wikken en wegen bij het uitvoeren van beleid: het past niet in het systeem, maar zien we hier mogelijkheden om het toch te realiseren? Zo kunnen we sneller een win-winsituatie realiseren voor zowel burger als gemeente. Dat vind ik uitdagend maar ook leuk om te doen.”
Waar wil je nog naartoe, carrière-wise ?
“Ik wil me verder ontwikkelen in deze richting; het zoeken naar win-winsituaties. Ik heb de ambitie om door te groeien tot gebiedsmanager of -regisseur. Momenteel toets ik de plannen waarmee mensen komen. Bij de functie van gebiedsmanager fungeer je meer als een tussenpersoon voor de overheid en burgers. Je legt dus uit wat de situatie is voor de burger, achterhaalt welke belangen er precies spelen en geeft aan wat de belangen van de gemeente zijn. Vervolgens ga je kijken hoe die belangen met elkaar te combineren zijn. Dat lijkt me een mooie uitdaging. Met elk project doe ik meer ervaring en kennis op. Ik begrijp mensen en hun beweegredenen steeds beter, juist omdat elk project maatwerk is. Dit inzicht heb je nodig als gebiedsmanager en daarom sluit mijn huidige functie perfect aan bij mijn ambities.”
Ben je geprikkeld door het verhaal van Marc? Kijk dan ook eens wat wij voor je kunnen betekenen. Neem contact op met Gregory.
Meer weten over Marc?
Deel |
|
Vrijblijvend deelnemen aan een kennissessie? |
|